Rimbo Kulturscen

Christmas With My Friends

Ida Sand, Jeanette Köhn, Jessica Pilnäs, Sharon Dyall, Nils Landgren, Johan Knutsson, Eva Kruse och Johan Norberg. Foto: Arne Hyckenberg/SRNils Landgren kommer till Rimbo Kulturscen tillsammans med sina musikvänner. Ett spännande sällskap med olika klangfärg och varierande repertoar bjuder in till en hjärtevärmande konsert i novembermörkret

Rimbo Kulturscen lördag 27/11 kl 16.00

För biljetter:

Christmas with my friends | Visit Roslagen

Medverkande

Nils Landgren, trombon och sång

Framgångsrik trombonist som sedan det tidiga åttiotalet behandlat de flesta musikaliska stilar lika: jazz och rock, soul och hip hop samt storband. Landgren har också prisats för sitt spridande av svensk jazz. Figurerar på ca 500 skivinspelningar, bland annat på skivor med ABBA, The Crusaders och Herbie Hancock. Trombonisten vars credo lyder: Musiken känner inga gränser, musik är frihet.

Jeanette Köhn, sång

Jeanette Köhn är en av Sveriges mest mångsidiga sångerskor. Hon är sedan länge en etablerad konsert-och operasångerska med engagemang världen över.

Sharon Dyall, sång

Sharon Dyall är verksam inom olika genrer, däribland soul, jazz och musikal. Hon blev känd hos den breda TV-publiken i TV-serien Varuhuset. I början av sin karriär körade Sharon bakom Sveriges pop och jazz elit och har gett ut skivor och turnerat med artister som Totta Näslund och Nils Landgren. Sedan dess har hon vuxit till att bli en mångsidig artist som även turnerar i eget namn. Bland annat öppnade Sharon den internationella Jazzfestivalen JazzBaltica i Tyskland 2017. Sharon har även varit flitig inom musikalvärlden i musikaler såsom “Nine” (Malmö Opera), “Chorus Line” (Riksteatern) och senast i “Chicago” här på Kulturhuset Stadsteatern. Bl.a. tilldelades hon en Guldmask för sin roll som Anita i West Side Story på Chinateatern.

Sharon har lånat ut sin röst till flera tecknade serier och långfilmer, exempelvis Disneys “Ringaren i Notre Dame” och “Alice i Underlandet” och har också regisserat och översatt ett flertal dubbproduktioner, bland annat de svenska sångtexterna till den populära Disneyfilmen “Frost”.

Andra TV-produktioner som Sharon känns igen från är “Saltön” och Colin Nutleys dramathriller “Saknad” eller musikprogrammen “Så ska det låta” och “Doo-Bi-Doo”.

Jessica Pilnäs, sång

Jessica Pilnäs är sångerskan som utöver att hon deltagit i Schlagerfestivalen och inlett en solokarriär också är utbildad läkare.

Ida Sand, sång och piano

Ida Sand har efter sin musikerutbildning i Göteborg framträtt som sångerska och pianist med några av Sveriges mest framträdande och älskade artister.

Jonas Knutsson, saxofon

Jonas Knutsson är sopran-, alt-, baryton-, sopraninosaxofonist, kompositör och pedagog. Jonas har jobbat med många av Sveriges mest kända grupper, artister och projekt inom jazz, fusion och folkmusik.

Johan Norberg, gitarr och sång

Johan Norberg är gitarrist, kompositör, skivproducent och skribent och verkar i duos med Nils Landgren och Jonas Knutsson.

Clas Lassbo , kontrabas

Clas Lassbo spelar bas i Jonas Knutsson Quartet och har spelat med Miss Li, Paavo m fl.

Datum

nov 27 2021
Expired!

Tid

10:00 - 23:00

Platser

Rimbo Kulturscen
Rånäsvägen 26
Webbplats
http://rimbokulturscen.se
Kategori

Arrangör

Kultur- och fritidskontoret