Rimbo Kulturscen

Arrangemanget är baserat på ett samarbete mellan Roslagens Kulturskola & Kulturskolan i Rimbo och är tänkt som ett test av kulturscenens kapacitet som inspelningsstudio.

I februari 2020 gav kulturskolans lärare en konsert som en hyllning till Nathalie Cole –  I kväll används Rimbo Kulturscen som en inspelningsstudio och en orkester bestående av 25 musiker spelar in fyra av hennes klassiska låtar: UnforgettableRoute 66I Live For Your Love och Oye Como Va.

Resultatet blir en ljud- och filminspelning i toppklass. En eller flera av låtarna kommer finnas på sociala medier för den som vill lyssna på slutresultatet. Endast personlig inbjudan gäller för maximalt 25 åhörare som bildar studiopublik vid inspelningen – ingen offentlig biljettförsäljning kommer att ske.

I samband med inspelningen testas kulturscenens akustik och vi använder olika mikrofonplaceringar för att ta upp ljudet. Det digitala akustiksystemet skapar unika förutsättningar att anpassa rummets klang efter den musik som ska spelas in.